sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Tarta cu caise

Cand vrei sa fii sigur ca n-o sa se lase blatul de tort, pandispanul sau tarta cu fructe trebuie sa respecti cateva indicatii simple, sau mai bine spus reteta Mirelei, care garanteaza un rezultat perfect: cate oua atata faina + dublu zahar. Fara praf de copt, bicarbonat de copt sau altceva de crestere. Sa ma fac mai clara:
- 5 oua mari la temperatura camerei
- 10 linguri mai de zahar fin
- 5 linguri faina alba de grau
- 500 fructe decongelate, sau proastepe daca se poate
Se bat albusurile spuma cu 5 linguri zahar, se bat galbenusurile cu restul de zahar. Se incorporeaza totul cu cele 5 linguri de faina usor cu telul cu miscari lente. Se aseaza o hartie de copt pe tava aleasa se unge cu ulei hartia cat si peretii, de adauga compozitia si la final fructele. Se da la cuptor timp de 30-40 minute la foc moderat spre mic (in functie de inaltimea si suprafata tavii, cum cea folosita de mine are diametru destul de mare si peretii destul de ingusti am tinut-o doar 30 min). Se lasa o ora dupa care se serveste cu ce va surade, eu am servit-o cu lapte rece (combinatia: dulce de la tarta, acru de la caise si lapte rece este, for me anyway cea mai buna combinatie de "dulce"). Incercati, garantez ca o sa placa!





4 comentarii:

  1. arata taaare bine tarta :) acum am ocupatie, astept sa se coaca caisele ca sa pun de 2 tarte, nu ma incurc eu cu una , familie mare..coane fanica :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Boscodina, da ai dreptate, trebuie sa pui de 2 tarte. O duminica "faina", Lop!

    RăspundețiȘtergere
  3. Si mie imi plac tartele cu fructe..........sunt delicioase.
    Buna si frumoasa,Lop!
    Te pup si seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. Maria, multumesc mult pentru apreciere. Te kiss si eu cu drag. Lop

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search