miercuri, 6 ianuarie 2010

Scrambled eggs - sau mai bine spus scrobul bunicii mele

Nu mai mancasem scob...e he...cred ca de vre-o 10 ani, de cand inca mergeam vara in vacanta la bunici. Nu stiu cum faceau alte bunicute, insa a mea - Lucretia - facea si inca face un scob excelent cu oua, branza iute de oaie si smantana - un deliciu. N-am avut toate ingredientele de la tara, insa branza este de tara, nici o branza parca nu o egeleaza. Acu, cine a mancat anytime la bunici branza de oaie, framantata si pusa in putina pana iarna...stie la ce ma refer. Ok...accept si recunosc: orice branza-i buna...cel putin in viziunea mea si a Sarei. Sa postam mai departe...scrobul nostru l-am adaptat, adica am adaugat si alte branzeturi de prin frigider.
- 2 oua
- 2 linguri mari de smantana
- orice fel de branza sarata aveti prin casa aprovimatix 300 gr (eu am pus: branza iute de oaie de la tara, cascaval, mozzarela si parmezan)
- o jumatate de ceapa medie
- 2 linguri ulei masline: una pentru prajit si una pentru stropit pe rosie
- sare, piper...si sa ma scuzati ca am omis in poza (nu's ce-am de uit intotdeauna sa pozez garniturile sau elementele de decor de final)
- o jumatate de rosie pentru ornat
Se bat ouale, de adauga toate branzeturile. Separat de taie ceapa fidelute si se caleste in lingura de ulei. Se adauga apoi ouale cu branza si se gateste timp de vreo 5 minute pana la rumenire. Se mananca si la micul dejun, cat si la un pranz rapid.









4 comentarii:

  1. Hallo Lop,

    un An nou fercit si plin de Satisfactii iti doresc.
    Ai Dreptate cu Calitatea Ingredientelor.
    Brinza ca de la Tarä nu se gäseste nicäieri si alta nu are nici o datä Gustul äla.
    Eu am folosit o datä pentru un Avantgarde Menü
    Ingrediente din Rominia si Gourmeten care au mincat incearcä astäzi sä egaleze si nu pot.

    Multe Salutäri din Nürnberg Jacob

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine te-am gasit!

    La multi ani si Un an nou fericit!

    Ai un blog tare dragalas si pe gustul meu!
    Te felicit pentru asta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Jacob, nu pot sa nu ma mir de deliciile pe care le postezi pe blogul tau. Primeste toata consideratia mea...Ai dreptate de ingrediente...dar asta e, adaptam cu ce avem...si trebuie sa apreciem ce avem. Te salut din Iasi. Lop

    RăspundețiȘtergere
  4. Mariana, multumesc de urari, sa-ti fie anul 2010 unul excelent tie si familiei tale. La multi ani sotului! Si tu ai un blog frumos. Kisses.

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search