luni, 25 ianuarie 2010

Bors de ciuperci cu file de peste

Nu-i ca borsul lipovinesc facut ...undeva in delta insa e destul de light si foarte bun la gust. Nu dureaza mult de facut si e o delicatesa pentru o cina in doi sau...la o dieta. Imi place ca are gust a bors dar in acelasi timp nu e gras si este oarecum exotic. Iata reteta:
- 600 gr file de peste
- 250 gr ciuperci de care va vin la indemana
- ceava legume (o ceapa mica, o jumatate de morcov, o felie groasa de telina si o jumatate de radacina de patrunjel)
- 100 ml suc de rosii
- 50 gr zarzavat de iarna
- 300 ml bors de casa
- 50 gr orez
- 20 ml untura de peste topita
- cateva fire de patrunjel proaspat
- sare si piper dupa gust
In untura topita caliti legumele taiate marunt si zarzavatul peste care adaugati apa clocotita. Dupa 20 minute adaugati ciupercile taiate mic. Lasati sa fiarba ciupercile inca 10 minute si adaugati orezul, sucul de rosii, pestele si borsul. Adaugati patrunjelul, condimentati si mai fierbeti inca 20 de minute. E gata. Serviti fierbinte cu piper proaspat macinat. Foarte bun!




5 comentarii:

  1. Ce dor mi s-a facut de un bors de peste, cred ca sunt ani de cand nu am mai mancat...buna idee!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hallo Lop,

    nu am mincat nici o Datä, da cum aratä , dupä Ingrediente si Preparare m-a convins.Delicat...

    Multe Salutäri Jacob

    PS: avem voie sä te numim si cu Numele adevärat ??

    RăspundețiȘtergere
  3. Pup,Lop!
    Ai o leapsa la mine pe blog............daca iti face placere te rog sa o ridici.

    RăspundețiȘtergere
  4. Jacob,
    Multumesc pentru comment. Sa-mi spui daca incerci reteta si daca-ti va placea. Te salut cu drag. Flory

    RăspundețiȘtergere
  5. Maria, multam pentru leapsa, am ridicat-o. Te kiss. Lop

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search