Daca aveti masina de facut paine inlocuiti apa din reteta cu lapte din reteta de aluat de pizza si triplati cantitatea de zahar. Daca nu aveti masina de facut paine pentru aluat va trebuie:
- 240 ml lapte sau apa calduta
- 480 g faina de grau
- 1-2 linguri de ulei
- 1 lingurita de sare
- 3-4 lingurite de zahar
- 1 lingurita de drojdie uscata
Pentru framantarea manuala amestecati putin lapte caldut cu drojdia si cu o lingura de faina. Cand creste maiaua amestecati restul de ingrediente intr-un lighean. Lasati la dospit, la cald, timp de 1-2 ore.
La masina de paine lasati masina sa-si faca programul.
Pentru umplutura:
- 1 kg mere
- 3 plicuri zahar cu scortiosara (sau o lingura scortisoara praf cu 3 linguri zahar)
Curatati merele pe care le dati prin razatoarea fina. Amestecati zaharul cu scortisoara cu merele si caliti umplutura cateva minute.
Add caption |
ce idee buna de placinta !
RăspundețiȘtergereTe pup Lop!
RăspundețiȘtergereCe se intampla cu premiul meu?Pup!
Yummy, vreau si eu o portie!!
RăspundețiȘtergereSalut Pansy, multumesc de vizita si de comentariu: ai dreptate e o idee buna pentru o zi de iarna. Seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereMedi, ti-am scris in mail despre premiu.
RăspundețiȘtergereAlexandrina multumesc de vizita. Duminica placuta!
RăspundețiȘtergereTare faza cu ghioceii!
RăspundețiȘtergereMErg oare cu ciorba cu afumatura?
Raluca nu mi-am dat seama daca esti sarcastica sau ...anyway multam' de comment.
RăspundețiȘtergere