Cum fac destul de des nachos, nu se poate fara guacamole. Nu respect reteta intotdeauna, la guacamole, depinde de starea de spirit. Sa o vedem pe cea de astazi: Pentru sos cat pentru doua persoane avem nevoie de:
- 1 avocado f.f. bine copt, sa fie coaja moale si fructul de asemeni
- 1-2 linguri de smantana grasa
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 2-3 cate de ustutoi
Reteta e foarte simpla.
1. taiati in 2 avocado si scoateti samburele
2. curatati coaja
3. pasati pulpa de avocado cu o furculita sau o paleta pentru piure
4. adaugati usturoiul pisat, uleiul si smantana
5. amestecati bine si condimentati, daca considerati necesar, eu nu am condimentat, era perfect.
Serviti cu nachos sau cu chipsuri din malai.
duminică, 27 februarie 2011
duminică, 20 februarie 2011
Tort cu crema de lamaie
For a very dear friend, Daniel, am facut un tort in preajma lui 14 februarie. Nu putea decat sa fie un tort in forma de inima - love is in the air... Nu am mai avut timp de crema fiarta, asa ca repede, recunosc si nu sunt tare mandra, am cumparat crema de tort din comert. Foarte multumita de crema cumparata!
Pentru blat:
- 7 oua
- 12 linguri mari cu zahar tos
- 7 linguri mari, cu varf, de faina de grau
- 2 sticulte esente de lamaie (sau vanilie)
Pentru crema:
- 2 plicuri crema de tort
- 500 ml lapte
- un compot asortat de fructe exotice
- 2 kiwi
- o portocala
Pentru ornat:
- un tub de frisca
- ceva gem de capsuni
- mini drajeuri pentru ornat torturi
Pentru insiropat:
- zeama de la un compot de fructe
- o sticluta de esenta de lamaie sau vanilie
- un pahar de apa
Blatul
1. separam albusurile de galbenus
2. batem albusurile cu 6 linguri de zahar tos
3. batem galbenusurile cu 6 linguri de zahar
4. turnam galbenusurile batute peste albusul batut
5. adaugam faina
7. adaugam esentele
8. amestecam foarte incet cu un tel, fara miscari bruste, pana la omogenizare
9. turnam compozitia intr-o forma de tort captusita cu hartie de copt si unsa cu ulei
10. coacem 30-40 minute la foc mic
11. dupa jumatate de ora de la scoaterea din cuptor scoatem blatul din forma
12. taiem blatul cu un cutit foarte mare in trei parti egale
Crema
1. batem crema celor doua plicuri cu 500 ml lapte rece
2. adaugam fructele din compot si kiwi-ul si portocala taiate bucati
3. adaugam esenta si amestecam usor
Asamblarea
1. dupa amestecarea ingredientelor pentru sirop, insiropam prima foaie de blat
2. asezam pe acesta jumatate din crema
3. asezam a II a foaie de blat insiropata, iar crema si apoi ultima foaie de blat insiropata din belsug
4. punem putin gem de capsuri pe deasupra tortului si ornam lateralele cu tubul de frisca
5. imprastiem cateva mini-drajeuri pentru ornat torturi si dam la rece, daca e posibil pentru o noapte
Gata! Happy birthday to you!!!
Pentru blat:
- 7 oua
- 12 linguri mari cu zahar tos
- 7 linguri mari, cu varf, de faina de grau
- 2 sticulte esente de lamaie (sau vanilie)
Pentru crema:
- 2 plicuri crema de tort
- 500 ml lapte
- un compot asortat de fructe exotice
- 2 kiwi
- o portocala
Pentru ornat:
- un tub de frisca
- ceva gem de capsuni
- mini drajeuri pentru ornat torturi
Pentru insiropat:
- zeama de la un compot de fructe
- o sticluta de esenta de lamaie sau vanilie
- un pahar de apa
Blatul
1. separam albusurile de galbenus
2. batem albusurile cu 6 linguri de zahar tos
3. batem galbenusurile cu 6 linguri de zahar
4. turnam galbenusurile batute peste albusul batut
5. adaugam faina
7. adaugam esentele
8. amestecam foarte incet cu un tel, fara miscari bruste, pana la omogenizare
9. turnam compozitia intr-o forma de tort captusita cu hartie de copt si unsa cu ulei
10. coacem 30-40 minute la foc mic
11. dupa jumatate de ora de la scoaterea din cuptor scoatem blatul din forma
12. taiem blatul cu un cutit foarte mare in trei parti egale
Crema
1. batem crema celor doua plicuri cu 500 ml lapte rece
2. adaugam fructele din compot si kiwi-ul si portocala taiate bucati
3. adaugam esenta si amestecam usor
Asamblarea
1. dupa amestecarea ingredientelor pentru sirop, insiropam prima foaie de blat
2. asezam pe acesta jumatate din crema
3. asezam a II a foaie de blat insiropata, iar crema si apoi ultima foaie de blat insiropata din belsug
4. punem putin gem de capsuri pe deasupra tortului si ornam lateralele cu tubul de frisca
5. imprastiem cateva mini-drajeuri pentru ornat torturi si dam la rece, daca e posibil pentru o noapte
Gata! Happy birthday to you!!!
joi, 17 februarie 2011
Din seria celor gatite si nepostate
Pentru ianuarie cateva fotografii cu mancaruri fara retete. Nu ma mai reped: cine vrea detalii sa ceara,
piept de curcan cu ciuperci cu cury |
piftie de curcan |
gratar de porc cu fasole verde |
wok cu pui si taietei de orez |
paste cu smantana si cascaval |
piftie de cocos |
saratele din foietaj |
paine cu lapte |
pizza cu salam |
salata de icre |
carnazi cu sos de smantana si usturoi cu fasole verde |
gratar de fructe de mare cu sos de smantana cu usturoi |
impletite din foietaj cu crema |
marți, 8 februarie 2011
Rata la cuptor
O reteta festiva....de weekend.
Pentru 2-3 portii (cine stie...intelege ca nu poti manca mult dintr-o rata, cavitatea toracica este extrem de mare, pieptul destul de subtire, iar pulpele destul de mici)
- o rata de 2 kg
- 2 mere
- 1 portocala
- 1 ceapa
- multa miere de albine
- 2 linguri mustar
- sos de soia
- condimente diverse
1. Se spala si se curata rata.
2. Se toaca ceapa si se amesteca cu merele date prin razatoare, portocala taiata cuburi, 3 linguri miere, condimentele si sosul de soia
3. Se umple cavitatea toracica cu umplutura de mai sus
4. Se prinde pielea cu scobitori pentru a permite amestecului sa ramana in interior
5. Se da la cuptor pe un suport care sa permita scurgerea grasimii (tava cu grilaj)
6. Se rumeneste la foc mic timp de 3-4 ore
7. Din zeama ramasa din compotitia de umplut se face un sos cu lingurile de mustar, inca 2-3 linguri sos de soia si multa miere de albine.
8. Se unge rata cu acest sos cat de des posibil (5-6 ori) in timpul coacerii
Se serveste cu piure de cartofi...sau ce garnitura va place.
POfta mare!
Pentru 2-3 portii (cine stie...intelege ca nu poti manca mult dintr-o rata, cavitatea toracica este extrem de mare, pieptul destul de subtire, iar pulpele destul de mici)
- o rata de 2 kg
- 2 mere
- 1 portocala
- 1 ceapa
- multa miere de albine
- 2 linguri mustar
- sos de soia
- condimente diverse
1. Se spala si se curata rata.
2. Se toaca ceapa si se amesteca cu merele date prin razatoare, portocala taiata cuburi, 3 linguri miere, condimentele si sosul de soia
3. Se umple cavitatea toracica cu umplutura de mai sus
4. Se prinde pielea cu scobitori pentru a permite amestecului sa ramana in interior
5. Se da la cuptor pe un suport care sa permita scurgerea grasimii (tava cu grilaj)
6. Se rumeneste la foc mic timp de 3-4 ore
7. Din zeama ramasa din compotitia de umplut se face un sos cu lingurile de mustar, inca 2-3 linguri sos de soia si multa miere de albine.
8. Se unge rata cu acest sos cat de des posibil (5-6 ori) in timpul coacerii
Se serveste cu piure de cartofi...sau ce garnitura va place.
POfta mare!
joi, 3 februarie 2011
Milkshake din lapte de soia (home-made) cu piure de capsuni
Un milkshake de capsuni, facut in casa, foarte gustossss.....si mai ales hranitor
Pentru 1 litru ne trebuie:
- o cana mare de de boabe de soia
- 4 cani mari de apa
- 3 linguri zahar brun
- 300 gr capsuni proaspete sau congelate...de la mami din gradina
1. Cana de soia se pune cu 3 cani de apa la inmuiat peste noapte (6-8 ore)
2. Boabele de soia inmuiate se dau prin blender sau robot (merge si masina clasica de tocat carne)
3. Compozitia obtinuta de strecoara prin tifon sau o batista curata de 3-4 ori pana toate impuritatile sunt indepartate
4. Compozitia se pune la fiert impreuna cu o cana de apa
5. Se spumuieste, in mod obligatoriu
6. Cat fierbe laptele (macar 10 minute de clocot) se dezgheata capsunile daca sunt congelate, si se paseaza in blender, sau cu o paleta de pire de cartofi
7. Se raceste, pana la temperatura camerei, laptele si apoi se amesteca cu zaharul si cu piureul de capsuni.
8. Se mai strecoara o data, daca e necesar
Se serveste rece cu biscuiti, ceva dulce, batoane de cereale...sau orice va incanta papilele gustative
Pentru 1 litru ne trebuie:
- o cana mare de de boabe de soia
- 4 cani mari de apa
- 3 linguri zahar brun
- 300 gr capsuni proaspete sau congelate...de la mami din gradina
1. Cana de soia se pune cu 3 cani de apa la inmuiat peste noapte (6-8 ore)
2. Boabele de soia inmuiate se dau prin blender sau robot (merge si masina clasica de tocat carne)
3. Compozitia obtinuta de strecoara prin tifon sau o batista curata de 3-4 ori pana toate impuritatile sunt indepartate
4. Compozitia se pune la fiert impreuna cu o cana de apa
5. Se spumuieste, in mod obligatoriu
6. Cat fierbe laptele (macar 10 minute de clocot) se dezgheata capsunile daca sunt congelate, si se paseaza in blender, sau cu o paleta de pire de cartofi
7. Se raceste, pana la temperatura camerei, laptele si apoi se amesteca cu zaharul si cu piureul de capsuni.
8. Se mai strecoara o data, daca e necesar
Se serveste rece cu biscuiti, ceva dulce, batoane de cereale...sau orice va incanta papilele gustative
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Custom Search
Etichete
Retele simple
(183)
Ce-am gatit astazi
(117)
De astamparat foamea
(92)
mancaruri finalizate
(89)
cum se face
(74)
Traditionale
(68)
Gustari
(60)
Legume
(45)
Antreuri
(44)
Pui
(42)
Dulciuri
(34)
fara retete
(32)
Italiene
(31)
De sarbatori
(28)
Paste
(27)
De post
(25)
Orez
(25)
Oriental
(24)
Oua
(22)
peste
(21)
Aparate si ustensile care-ti fac viata mai usoara
(18)
Borsuri ciorbe Supe
(18)
Min dejun
(18)
Porc
(18)
Borsuri ciorbe
(17)
Wok
(17)
Vegetariene
(13)
Alte
(10)
Cartofi
(9)
Otto
(7)
motanul
(7)
Salate
(6)
Premii
(5)
Cireasa de pe tort
(2)
Paine
(2)
Utile
(2)