Un mod foarte interesant de a da gust unei supe crema de legume este acela de a adauga mozzarela sau cascaval inainte de a incalzi supa. Branza se va topi...si veti obtine un gust foarte aromat si bogat. Supa nu are nici o leguma vedeta, este facuta cu legume clasice, in proportii oarecum egale care se gasesc de regula in frigiderele tuturor.
Pentru 5 portii de supa densa de legume avem nevoie de:
- 2 cartofi medii
- 2 cepe medii
- 2-3 morcovi medii
- 150 gr telina
- 150 gr mazare congelata
- 150 gr porumb congelat
- o rotita de mozzarela (100-150 gr)
1. Se curata si se spala legumele care se vor taia ulterior in cuburi
2. Se pun la fiert in 2,5-3 l apa
3. Dupa o ora de fiert se scot legumele care se paseaza intr-un blender sau mixer vertical
4. Se pune pe foc zeama ramasa dupa fierbere si se adauga legumele pasate
5. Se condimenteaza dupa gust...la mine nu a mai fost nevoie de nimic, nici sare macar
6. Dupa un clocot adaugati mozzarela taiata cuburi si stingeti flacara
Se serveste f calda cu bucatele de paine prajita si extra branza....
marți, 25 ianuarie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Custom Search
Etichete
Retele simple
(183)
Ce-am gatit astazi
(117)
De astamparat foamea
(92)
mancaruri finalizate
(89)
cum se face
(74)
Traditionale
(68)
Gustari
(60)
Legume
(45)
Antreuri
(44)
Pui
(42)
Dulciuri
(34)
fara retete
(32)
Italiene
(31)
De sarbatori
(28)
Paste
(27)
De post
(25)
Orez
(25)
Oriental
(24)
Oua
(22)
peste
(21)
Aparate si ustensile care-ti fac viata mai usoara
(18)
Borsuri ciorbe Supe
(18)
Min dejun
(18)
Porc
(18)
Borsuri ciorbe
(17)
Wok
(17)
Vegetariene
(13)
Alte
(10)
Cartofi
(9)
Otto
(7)
motanul
(7)
Salate
(6)
Premii
(5)
Cireasa de pe tort
(2)
Paine
(2)
Utile
(2)
Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereSalut Diana, multumesc mult de vizita si de comentariu. O duminica placuta!
RăspundețiȘtergere