1. o cantitate de boabe de soia se pune la inmuiat pentru cel putin 10 ore (o marime de boabe de soia, 4 marimi de apa)
2. dupa inmuiere se dau boabele de soia prin blender cu putina apa pana se formeaza o pasta alba spumanta
3. se adauga apa la blenduire (cam inca de 4 ori decat cantitatea initiala de boabe de soia)
4. toata compozitia alba se pune la fiert si se spumuieste
5. dupa fierbere (se amesteca tot timpul pentru a nu da in foc), se strecoara compozitia printr-un tifon sau prosop de bucatarie foarte curat.
6. sucul care resulta este laptele de soia iar resturile de soia sunt foarte bune pentru a prepara mancaruri vegetale. Se stoarce foarte bine compozitia de lapte pentru ca resturile din soia sa ramana cat mai uscate. Aceste resturi se pot congela pentru o preparare ulterioara
7. laptele de soia se tine in frigider 5-6 zile. Aceste nu are un gust deosebit insa poate fi usor amestecat cu: cacao, zahar, miere, scortisoara, nucsoara, etc. Este un produs foarte usor de realizat, destul de ieftin si foarte sanatos. Cam jumatate de kg. de boabe de soia costa undeva la 2-3 lei. Iar din aceasta cantitate de soia se pot obtine undeva intre 4-5 litrti de lapte de soia mai mult sau mai putin concentrat.
Super reteta!
RăspundețiȘtergereChiar ma gandeam cum as putea sa fac eu laptele ala care costa atat de mult la supermarket.
Multumesc de reteta!