O supa extra hot care-ti pisca simturile si iti amorteste gatul. Super!!!
Supa picanta Tom yum. Stiu ca originalul se face cu fructe de mare!!!
Pentru 4 portii:
- o jumatate de piept de pui fiert sau gatit pe gratar (150-200 gr)
- 50 gr ciuperci uscate
- zeama de la o jumatate de lamaie
- o lingurita ulei de peste
- o mana de taiatei de orez
- un plic de pasta tom yum (contine: 27% sare, 23% zahar, 10% lemongrass, 9% ulei de palmier, 8% ulei de sos de soia, 4,5% acid citric, 4% amidon alimentar, 4% usturoi, 4% tamarind, 4% chilli si 2,5% condimente)
- o mana mare de patrunjel
1. ciupercile se pun la inmuiat cu o ora inainte de a le gati
2. in 800 ml apa se fierb ciupercile timp de 10 minute
3. adaugati pasta tom yum
4. dupa doua-trei clocote adaugati puiul
5. fierbeti timp de 2-3 minute si adaugati zeama de lamaie, uleiul de peste si pastele de orez
6. la final adaugati o mana mare de patrunjel tocat
7. serviti fierbinte
I'm on fire!!!
miercuri, 13 iulie 2011
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Custom Search
Etichete
Retele simple
(183)
Ce-am gatit astazi
(117)
De astamparat foamea
(92)
mancaruri finalizate
(89)
cum se face
(74)
Traditionale
(68)
Gustari
(60)
Legume
(45)
Antreuri
(44)
Pui
(42)
Dulciuri
(34)
fara retete
(32)
Italiene
(31)
De sarbatori
(28)
Paste
(27)
De post
(25)
Orez
(25)
Oriental
(24)
Oua
(22)
peste
(21)
Aparate si ustensile care-ti fac viata mai usoara
(18)
Borsuri ciorbe Supe
(18)
Min dejun
(18)
Porc
(18)
Borsuri ciorbe
(17)
Wok
(17)
Vegetariene
(13)
Alte
(10)
Cartofi
(9)
Otto
(7)
motanul
(7)
Salate
(6)
Premii
(5)
Cireasa de pe tort
(2)
Paine
(2)
Utile
(2)
tare bine arata.reteta originala este un pic diferita dar o mai "mutilez" si eu mai ales ca nu gsesc in Pakistan ciupercile din reteta originala.tocmai mi-am dat seama ca nu am postat reteta de tum yumg khum pe blog :))
RăspundețiȘtergereo seara minunata!
Iti amorteste gatul ?
RăspundețiȘtergereInseamna ca e pe gustul nostru.
Delicioasa !