luni, 27 februarie 2012

Pizza margherita

O pizza foarte simpla facuta cu aluat de pizza de la masina de facut paine, cu sos pentru pizza de casa si cascaval de casa.
- un rand de aluat de pizza de la masina de facut maine (550 gr faina alba de grau, 2-3 linguri ulei de masline, 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita sare). Daca nu aveti masina de facut maine pregatiti aluatul de mai sus si il lasati sa dospeaca o ora
- 150-200 ml sos pentru pizza
- 300-350 gr cascaval
- ierburi de provance sau meditareniene
1. se dospeste aluatul
2. se formeaza mici pizzete din aluat
3. se aseaza pe harie de copt intr-o tava si se ung, din belsug, cu sos pentru pizza
4. se aseaza cat mai mult cascaval ras deasupra
5. se "stropesc" cu ierburi de provance si se dau la copt pentru 20-30 minute de foc potrivit
Se servesc calde sau reci ca gustare sau aperitiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search