marți, 10 ianuarie 2012

Mamaliga cu lapte, branza si unt

Una din matusile mele face o mamaliga cu lapte si branza..de te lingi pe buze, nu mamanci mamaliga cu alte mancaruri, o mananci goala de cat e de buna, cel putin este extraordinara cu branza de oaie de putina si lapte gras de tara.
In loc de cina, in una dintre seri am facut: mamaliga cu lapte, branza si unt
Pentru 2-3 persoane:
- 300 ml lapte gras
- 200 gr malai (faina de porumb)
- o bucata de unt de 50 gr
- 150 gr smantana grasa
- piper negru proaspat macinat
- 300 gr branza de oaie din putina sfarmata sau bucati de la sare
Cat e de simplu?
1. de topeste untul intr-un ceaun
2. se adauga piper si laptele
3. se fierbe laptele si de adauga malaiul
4. dupa 5 minute de gatit se adauga 100 gr branza maruntita
5. se mai gateste un minut si se adauga jumatate din cantitatea de smantana si branza mai mare - bulgari (100 gr)
6. se incorporeaza toate ingredientele si se lasa la foc mic inca cateva minute pana se coace mamaliga
7. separat se amesteca 100 gr branza cu restul de smantana
8. se rastoarna mamaliga intr-o farfurie intinsa si se pune branza la mijloc
9. se serveste calda, fierbinte...
Super!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search