Pentru 2-3 portii (cine stie...intelege ca nu poti manca mult dintr-o rata, cavitatea toracica este extrem de mare, pieptul destul de subtire, iar pulpele destul de mici)
- o rata de 2 kg
- 2 mere
- 1 portocala
- 1 ceapa
- multa miere de albine
- 2 linguri mustar
- sos de soia
- condimente diverse
1. Se spala si se curata rata.
2. Se toaca ceapa si se amesteca cu merele date prin razatoare, portocala taiata cuburi, 3 linguri miere, condimentele si sosul de soia
3. Se umple cavitatea toracica cu umplutura de mai sus
4. Se prinde pielea cu scobitori pentru a permite amestecului sa ramana in interior
5. Se da la cuptor pe un suport care sa permita scurgerea grasimii (tava cu grilaj)
6. Se rumeneste la foc mic timp de 3-4 ore
7. Din zeama ramasa din compotitia de umplut se face un sos cu lingurile de mustar, inca 2-3 linguri sos de soia si multa miere de albine.
8. Se unge rata cu acest sos cat de des posibil (5-6 ori) in timpul coacerii
Se serveste cu piure de cartofi...sau ce garnitura va place.
POfta mare!
am bantuit prin tara in loc sa bantui prin eter si sa vad reteta asta grozava! ca ma invitam la o ciosvarta de rata!
RăspundețiȘtergere