miercuri, 12 ianuarie 2011

Fasole cu afumatura

Cam lenesi in ultima vreme, sa ne punem pe treaba ca nu-i de shaga...(scuzati-mi jargonul internaut dar acum am observat ca n-am romanian language installed ....nu ca as avea office...sa-mi trebuiasca)
Daca n-ar fi fasolea atat de razbunatoare....as manca mult mai des...insa asta e, ce sa facem...rabdam, cel putin o data la 2-3 luni.
Sa vedem care-i treaba cu razbunarea. Pentru 6-8 portii ne trebuie:
- 350-400 gr fasole uscata
- o lingurita bicarbonat de sodiu..stim noi pentru ce
- afumatura (oase de porc graf afumate si ceva carnati picanti) - 500 gr
- o ceapa mare
- cateva fire de cimbru uscat
- o conserva de rosii tomate de 400 ml sau 3-4 rosii bine coapte
- 5-6 linguri de ulei vegetal
- 4-5 linguri de zarzavat de iarna
- vegeta 2-3 lingurite, sau 2-3 linguri mari de vegeta de casa bio
- 2-3 linguri patrunjel si marar congelat sau verde, daca e sezon
1. fierbeti fasolea in mai multe ape adaugand in ultima apa lingurita de bicarbonat
2. caliti ceapa in ulei
3. adaugati zarzavatul
4. apoi adaugati 1,5 litri apa
5. urmeaza vegeta si cimbru
6. tocati rosiile
7. adaugati oasele si carnatii si fierbeti timp de 15-20 minute
8. adaugati rosiile si patrunjelul
9. mai fierbeti cateva minute pana mai scade zeama
10. condimentati daca mai considerati necesar
Se serveste fierbinte cu muraturi.

Un comentariu:

Print

Custom Search

Search