joi, 30 septembrie 2010

Opintici cu smantana si mamaliga - my best food ever

Zilele astea spre servici cu drag, undeva in Nicolina opintici. Nu ma pot stapani, cumpar cateva kilograme. Insa dupa ceva web research, decid, cu durere in suflet, ca-i prea riscant. Mare pacat, pofta mare, insa nu vin din mediu controlat. Si pretul, nu mai spun: mai ieftin decat un kg de rosii. Asa ca, fug repede la Kaufland si cumpar opintici la pungulita, acelasi gust, pret de 5 ori mai mare, insa merita...si asa.
Opintici cu smantana si mamaliguta - number one in lista mancarurilor preferate
- 300 gr opintici proveniti din surse autorizate
- 300 gr smantana 20%
- o ceapa medie,
- 3 catei de usturoi
- 5 linguri de ulei
- un praf de sare
- cateva fire de patrunjel pentru servit
Pentru mamaliga:
- 250 ml lapte gras: 3,5%
- malai cat cuprinde in functie de consisdenta dorita
- un praf de sare
Cat punem laptele la fiert pentru mamaliga calim ceapa si usturoiul. Adaugam opinticii inghetati si il gatim in sucul propriu timp de aproximativ 15 minute, numai in timp pentru mamaliguta. Adaugam smantana si sarea si omogeniam compozitia pana da un clocot. Se serveste cu patrunjel si mamaliguta calda. Anything better? Va rog sa ma contraziceti...


Un comentariu:

  1. nu stiam de opintici,da'iaca,am aflat!nici de mamaliga facuta in lapte nu stiam.am s-o incerc !

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search