Zilele trecute am reusit, dupa straduinte mari, sa organizez Cireasa de pe tort, a IV-a editie si ultima din acest ciclu.
N-a fost la fel de fastuos la la celelalte trei Cirese, insa am avut inca o ocazie sa ne intalnitm, sa petrecem o seara frumoasa impreuna si sa ne bucuram de prietenia noastra:
Adri si sotul,
Monica si Dragos, si
Sara, o culinareasa ocupata momentan cu un bebe, care a promis ca va reveni la blogul ei, unde gateste cu pasiune si placere cu sotul.
A fost cam in graba tinand cont ca a fost intr-o vineri, dupa servici, insa am reusit sa gatesc urmatoarele:
|
Pastrav prajit cu sosul de struguri care urmeaza |
|
Sos de struguri |
|
Orez prajit cu sos de soia si ou |
|
Ciuperci cu lamaie |
|
Pasta de naut - humus |
|
Ardei capia copti in sos de smantana |
|
Salata boeuf |
|
Nelipsita mancare de inspiratie asiatica: pui cu legume in suc de nuca de cocos.
Am uitat poza de final a mancarii, era mare graba... |
|
Ar fi putut sa arate mai bine, insa mi-au placut foarte mult:
inelele de ceapa pane cu sos picant dulce acrisor |
|
Paste cu smantana si cascaval la cuptor |
|
Clatite americane cu dulceata de mure si de zmeura |
|
Grisine din foietaj |
Cum se vede mai putina carne, si mai multe din altele. Nu stiu daca n-am fi "dat" mai bine cu mai multa carne. Maybe next time.
Ca sa nu ma repet de fiecare data, daca vrea cineva o reteta pentru mancarurile prezentate, just ask.
In rest, o seara frumoasa si ganduri bune!
orezul...cum l-ai facut?
RăspundețiȘtergereTot respectul... daca asta ai reusit sa faci intr-o vineri dupa serviciu, ma intreb ce ai fi in stare sambata sa faci cand esti odihnita :)
RăspundețiȘtergereFelicitari!
Toate arata foarte fain! Bravo!
RăspundețiȘtergereSosul de struguri cum l-ai facut?
arata grozav totul!da'cred ca esti iute de mana!atatea bunatati int-o dupa-amiaza!detaliaza putin la sosul de struguri,te rog.
RăspundețiȘtergereSalut Geta, multumesc de vizita si de intrebare. Aici gasesti reteta de orez: http://lopfras.blogspot.com/2009/10/orez-chinezaresc-cu-oua-in-culori.html
RăspundețiȘtergereTe pup
Salut Green Foot stii tu ca putem face multe daca ne motiveaza. Eu nu gatesc cu retete sau cu masuri, iar de multe ori, mancarurile le fac dupa ce am in frigider si dupa cat timp am intre alte treburi, sau in cazul de fata, mancaruri. Sunt sigura ca si tu ai gati la fel sau mai mult. Multumesc de apreciere si de comentariu. Sa ai o seara buna alaturi de familie!
RăspundețiȘtergereDraga mea Pansy, iti multumesc de vizita, sunt intotdeauna bucuroasa sa am "musafiri" la masa. Sunt intuitiva mai degrama decat iute. Aha, n-as fi reusit fara ajutorul maxim din partea cumnatului meu Radu care a spalat vase toata dupa-amiaza. Reteta de sos de struguri este excelenta cu peste. Merge perfect cu pastrav dar merge si la alte feluri. Este dulce acrisor iar combinatia este surprinzatoare. Aici gasesti reteta de sos de struguri: http://lopfras.blogspot.com/2010/06/pastrav-prajit-cu-sos-de-struguri-si.html
RăspundețiȘtergereIti recomand, cu caldura, sa faci reteta daca o sa fie timp sau chef. N-o sa regreti.
Te pup cu drag!
Vdaiana, multumesc mult de comentariu si de vizita. Reteta de sos de struguri o gasesti aici: http://lopfras.blogspot.com/2010/06/pastrav-prajit-cu-sos-de-struguri-si.html
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!