joi, 2 mai 2013

Musaca de cartofi cu carne de curcan

Nu e chiar o mancare de post, insa este o idee buna pentru Paste (cel putin pentru cei, ca mine, care nu mananca miel).
Pentru 10 portii, mari si sanatoase ne trebuie:
- 1,5 kg cartofi
- 750 gr carne tocata de curcan (de pe pulpe, in principal)
- 5 oua
- sare, boia dulce si piper
- apa
1. cartofii se fierb in coaja in proportie de 70% (adica sa ramana destul de fermi si sa nu se sfarme)
2. dupa fierbere, curatati cartofii de coaja si ii taiati felii
3. intr-o tava asezati un rand de cartofi, peste care condimentati cu sare, piper si boia
4. asezati un sfert din carnea de curcan peste cartofii
5. procedati in acest fel pana terminati cartofii si carnea, ultimul strat insa trebuie sa fie de cartofi (eu am facut 5 straturi de cartofi si 4 de carne)
6. ouale se bat cu 200-300 ml de apa
7. turnati ouale batute peste musaca pana cand lichidul ajunge exact la ultimul strat de cartofi
8. coaceti in cuptor pentru 1,5-2 ore
9. se serveste cu muraturi sau salate asortate
Gata!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Print

Custom Search

Search