duminică, 21 octombrie 2012

Orez cu lapte

O reteta sigura si foarte usoara. Un desert sau un mic-dejun de casa, fara bataie de cap.
Regula e simpla:
- o masura de orez,
- o masura identica de apa,
- 4 masuri de lapte,
- 4 linguri de zahar si
- o lingura de praf de scortisoara.
1. Intr-un ceaun se fierbe masura de orez cu masura de apa pana se evapora apa, dar fara ca orezul sa se lipeasca de peretii vasului de gatit
2. se adauga laptele si se fierbe domol amestecand continuu
3. cand se injumatateste cantitatea de lapte prin fierbere se adauga zaharul si scortisoara
4. se mai fierbe pana se evapora laptele complet, orezul s-a umflat si e fiert
5. se serveste cu un praf de scortisoara si sos de capsuri
Gata!
Nu aveti cum sa dati gres daca respectati reteta.

2 comentarii:

  1. Mmmmm! Ce pofta mi-ai facut!
    Pregatesc ingredientele si cand se trezeste fiul meu dau drumul la foc!

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut Mari, multumesc de comentariu. O seara frumoasa si POFTA BUNA!

    RăspundețiȘtergere

Print

Custom Search

Search