O alta tentativa esuata in bucatarie: ciocolata de casa.
De dragul gustului ciocolatei de casa facuta cand eram mici, am incercat si eu reteta de ciocolata de casa. Cum nu stiam reteta, m-am uitat pe net, sa vad cam care sunt proportiile, ingredientele fiind familiare.
Nu o sa spun de pe care blog am luat reteta, ca nu vreau sa stric pofta nimanui. Ce este clar este ca am urmat instructiunile si dozajele si ciocolata a iesit foarte moale. Adica trebuia mancata cu lingura, nu cu mana ca si un baton. Nu ca gustul nu ar fi fost extraordinar! Chiar foarte bun!
Nu o sa trec ingredientele si dozajul ca nu mi-as dori ca cineva sa se apuce sa faca reteta.
Postez insa pozele, si mai invat ceva: poate asa e facut sa fie, dar, chiar daca uneori faci lucrurile chiar ca la carte, asa nu iti garanteaza un rezultat reusit. Sau o alta morala: nu toata lumea chiar cantareste ingredientele cand posteaza o reteta pe un site sau blog.
PS: nu am mai pus poze cu rezultatul final pentru ca mi-am spus oricum ca nu voi putea posta aceasta reteta asa ca nu am facut.
Mai incerc, poate vata viitoare am noroc!
marți, 1 mai 2012
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Custom Search
Etichete
Retele simple
(183)
Ce-am gatit astazi
(117)
De astamparat foamea
(92)
mancaruri finalizate
(89)
cum se face
(74)
Traditionale
(68)
Gustari
(60)
Legume
(45)
Antreuri
(44)
Pui
(42)
Dulciuri
(34)
fara retete
(32)
Italiene
(31)
De sarbatori
(28)
Paste
(27)
De post
(25)
Orez
(25)
Oriental
(24)
Oua
(22)
peste
(21)
Aparate si ustensile care-ti fac viata mai usoara
(18)
Borsuri ciorbe Supe
(18)
Min dejun
(18)
Porc
(18)
Borsuri ciorbe
(17)
Wok
(17)
Vegetariene
(13)
Alte
(10)
Cartofi
(9)
Otto
(7)
motanul
(7)
Salate
(6)
Premii
(5)
Cireasa de pe tort
(2)
Paine
(2)
Utile
(2)
Eu cred ca nu ai fiert destul timp siropul din zahar si apa ,sau ai pus prea multa apa ,laptele pt. bebelusi nu este bun la ciocolata.Bafta tura viitoare ,am patit si eu acest incident.Pupiceiii.
RăspundețiȘtergerese mai intampla ca atunci cand respecti cantitatile sa-ti iasa mai subtire si asta cum zicea si Mirela, poate sa fie din cauza ca nu e fiert suficient siropul. Eu ce fac in acest caz, pt ca fac destul de des cicolata de casa deja am ochiul format si pun lapte praf dupa simt, adica adaug ceva mai mult daca e nevoie. Niciodata nu folosesc lapte praf recomandat in alimentatia copiilor. O prietena a facut cu laptele fetitei cu cantitatile date de mine (e reteta pe care o fac de cel putin 10 ani)si i-a iesit foarte subtire, ma gandesc ca e din cauza laptelui... Asa, cand totusi nu-mi dau seama si e ceva mai moale, o bag intre doua foi de napolitana. Succes data viitoare.
RăspundețiȘtergereSalut Mirela,
RăspundețiȘtergereE posibil sa fie siropul sau apa. Cine stie? Cat despre laptele e bebelusi nu e cazul. Oricum, cred ca e mai scump. Este lapte praf din comert.
Multumesc de comentariu si de vizita!
Strumfa, mi-am dat si eu seama ca e destul de moale dar, din pacate, nu mai aveam lapte praf de rezerva sa mai adaug. O sa incerc data viitoare cu foile de napolitane. De lapte praf de bebelusi nu mai vorbesc, ca nu e cazul.
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!