Premiul a stat o luna in debara, pana m-am gandit intr-o zi ca e destul de mare bataie de cap sa scot robotul, sa-l asamblez si sa toc ceva legume, sa spal, sa usuc, etc. asa ca am pus tocatorul in functiune. Ce usor!!
Merge foarte rapid, e compact, se spala foarte usor, si cel mai extraordinar lucru: merge doar pin apasarea capacului, fara mii de functi, butoane si trepte de viteza, care nu fac decat sa te plictiseasca sau sa te enerveze cand ai ceva de gatit repede.
E super, imi place si ma folosesc de el cu fiecare ocazie. Tocatorul e format din 4 piese componente foarte simplu de asamblat: cuva de tocare, lamela de otel care toaca, un capac indermediar pentru siguranta si capacul exterior care se alimenteaza la priza. Se utilizeaza prin simpla apasare a capacului exterior. Daca vreti sa tocati mai mare tocati timp de 3-4 secunde, daca vreti sa tocati mai marunt apasati capacul timp de 10-15 secunde. Da, atat de putin timp ii trebuie sa toace. Un dezavantaj ar putea fi acela ca nu poti toca foarte mule legume intr-o tura. Iti incap, la o tura de tocare, cam 2 cepe medii, 2 morcovi medii, in principiu 100 gr legume sau fructe. Insa e foarte rapid, ceea ce compenseaza capacitatea mica. Se clateste sub jet de apa in cazul leguminoaselor, iar in cazul fructelor moi se spala lejer neavand mult orificii si gaurele in care sa-ti intre materialul de tocat si sa te chinui cu periuta de dinti sa speli mancarea uscata.
Nu fac reclama unei marci anume, insa sunt foarte multumita de tocatorul meu. Nu e foarte scump, si e ideal pentru o bucatareasa grabita, si nu numai. Poate fi un cadou excelent pentru mama, sotie sau orice persoana care apreciaza rapiditatea si usurinta in bucatarie.
Stiti cat de mult va lua sa tocati ceapa marunt? Cat de plangacioasa este situatia? Cu tocatorul nu iti trebuie decat 5 secunde. Cureti ceapa, o tai in palma in 4-6 bucati si o toci cat ai spune "tocator de legume si de fructe". Un alt exemplu elocvent este cel al zarzavatului. Zilele trecute am conservat zarzavat pentru iarna. Cantitatea pe care am conservat-o, o tocam de obicei cu cutitul in 2-3 ore. Cu tocatorul mi-a luat 20-30 minute. Nu mai dau exemple, va las sa descoperiti...
Poate toca lejer:
- ceapa, morcov, pastarnac, telina sau orice leguminoase chair si hrean
- toate zarzavaturile cat si frunze de tot felul
- carne tocata
- rosi, castraveti, cartofi
- toate fructele
- cascaval, parmezan
- nuci, alune si seminte de tot felul
Sunt foarte multumita de tocatorul meu si il recomand cu incredere tuturor celor care vor sa incerce.
PS: aceasta nu este un advertorial, este mai degraba un sfat dat celor care doresc sa-si faca viata mai usoara, sa gateasca cu placere si sa aiba satisfactia muncii.
La tocat inainte!!!
Tocatorul si cele 4 componente |
Capacul de siguranta |
Capsuni |
Cascaval |
Legume pentru supa |
Cartofi |
Hrean |
Rosii |
Usturoi |
Morcov |
Carne tocata, ou si orez pentru perisoare |
Ceapa |
Ceapa verde |
Ma bucur mult ca ti-a fost de folos tocatorul....
RăspundețiȘtergereAm si eu unul si il folosesc foarte des.
ce capacitate are vasul ?e electric banuiesc.
RăspundețiȘtergereSalut Pansy, Multumesc de vizita. Vasul are capacitatea de 0,8 litri. Tocatorul este electric si consuma 400 w.
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
Salut Sidy, ma bucur ca folosesti tocatorul tau. Si eu sunt foarte incatata de al meu. Seara frumoasa!
RăspundețiȘtergeremultumesc Lop pentru precizari .
RăspundețiȘtergereSalutare ! Da-mi te rog un mesaj si spune-mi daca poti face si piureuri in el . Multumesc si adresa mea este f_freon@yahoo.com
RăspundețiȘtergere