marți, 21 decembrie 2010

Sos pentru pizza

Reteta simpla. Nu imi place sa pun ketchup pe pizza. De aceea, cand am timp, fac sos pentru pizza. Merge si pe post de sos pentru cartofi, piftele si alte mancaruri...
In pentru 1,5 litri de sos avem nevoie de:
- 500 ml pasta de rosii pasate (foarte bune si ieftine cele de la Kaufland, undeva 1,7 RON)
- 200 gr pasta de tomate, adica bulion, tot de la Kaufland. il recomand: raport calitate - pret excelent
- 500 ml sus de rosii (eu am avut de la mama din gradina ei proprie, insa ne este obligatoriu)
- mult cimbru (cu cat mai mult cu atat mai bine. eu am pus cam cat intra intr-un pumn)
- boia dulce
- piper alb sau negru, cum aveti
- tahon
- nucsoara
- ghimbir macinat
- paprica
- 500 ml apa
Se pune apa, bulionul, sucul si pasta de rosii la fiert. Cand a dat un clocot se adauga cimbrul maruntit si restul ingredietelor, dupa gust. Se fiebe timp de 5 minute.
Se pastreaza la frigider timp de luni bune.

4 comentarii:

Print

Custom Search

Search