Sa vedem cat e e simplu:
- 3 cepe medii
- 7-8 morcovi medii
- 2-3 ardei verzi
- un pastarnac mare
- 2 tulpini verzi de telina, sau o capatana medie
- o mana generoasa de patrunjel
Pentru feliat e recomandata o razatoare semiprofesionala care feliaza foarte repede. Se feliaza toate legumele dupa ce au fost spalate si curatate. Patrunjelul se spala si se toaca marunt. Se aseaza toate legumele pe tavile deshidratorului, in ordinea dorita, chiar si sprapuse. Se porneste aparatul si in functie de parametrii si functiile acestuia se lasa "la munca" cateva ore bune pana se usuca complet legumele. La mine a durat aproximativ 9 ore.
Se dau legumele prin blender sau rasnita de cafea. Misoase extraordinar. Se pastreaza in recipiente ermetice.
Va indemn cu incredere sa incercati. Reteta se poate face si fara deshidrator. Legumele feliate se aseaza in tavi pe hartie de copt si se dau la cuptor la cea mai mica putere a focului si se lasa cu usa deschisa la cuptor timp de cateva ore bune (5-7 ore). Dupa deshidratarea completa se macina. PS: scuze pentru calitatea imaginilor, tot cu mobilul fac poze...pana la poze mai bune, va pup si va doresc duminica placuta...
Nu stiu cum de nu am vazut reteta prezentata... In fine, voiam sa spun ca tare mi-ar placea sa-mi iau si eu un aparat din asta de deshidratat! Eu le ususc la aer uscat sau soare, dar este tare migalos asa. Nu stiu ce politica ai, dar eu am venit si cu doua premii viertuale pentru tine, pe care ti le ofer cu tot dragul. Daca nu-ti place sa le afisezi, nu e nici o problema, mie imi face placere sa le ofer.
RăspundețiȘtergeresalut elena, imi pare rau ca nu ai putut vedea reteta. daca nici acum nu merge incearca sa accesezi acest link: http://www.facebook.com/notes/lop-fras/vegeta-bio-facuta-in-casa-la-deshidratorul-de-fructe-si-legume/488441818922
RăspundețiȘtergerecu uscatul la soare nu cred ca as avea rabdarea necesara. iti multumesc mult de premiu si imi face placere deosebita sa-l primesc. multumesc mult de vizita, de comentariu si de gandurile tale bune. o seara frumoasa.