Cateodata imi vine pofta de biscuiti de casa. Zilele trecute am facut biscuiti cu portocale si ghimbir. Foarte aromati si crocanti.
- 500 gr gaina alba de grau
- 2 portocale mari
- o bucata de ghimbir
- 2 oua
- 100 gr zahar
- un plic amoniac pentru prajituri
- unt topit pana la consistenta potrivita, aproximativ 100 gr
Se scoate zeama cu tot cu pulpa de la cele 2 portocale. Se da ghimbirul curatat prin razatoarea mica. Se amesteca toate ingredientele si se lasa aluatul la odihna timp de o ora. Se intinde aluatul subtire in foi si se taie in formele dorite. Se coace la foc mic la cuptor intr-o tava cu hartie de copt. Se mananca cu lapte si ciocolata la mic dejun sau pe post de gustare.
This looks like a beautiful cookie!
RăspundețiȘtergereFoarte fain, cred ca e si foarte bun!
RăspundețiȘtergereFresh, thanks a lot for your nice words. they where pretty good, especially with dear chocolate and some warm embrace. My best to you...
RăspundețiȘtergereSalut draga Andrei, sa stii ca sunt mare fana a afumaturilor...si implicit a blogului tau. Cele mai bune trebuie sa fie fasolele cu afumatura...si desigur un peste fumat "in casa". I think you know what I'm trying...sa spui de ceva randuri. Multam' de vizita si de aprecieri.
RăspundețiȘtergere