duminică, 30 decembrie 2012

Cartofi prajiti cu ou si telemea

O reteta simpla, plina de calorii dar care reprezinta combinatia ideala de ingrediente: cartofi, ou si branza! Pentru mine, cel putin!
Cartofi prajiti cu ou, telemea si cascaval


Ingrediente pentru doua persoane:
 - 400 gr cartofi
- 2 oua
- 100 gr telemea de vaca
- 30 gr cascaval
- ulei pentru prajit cartofi
- 50 ml apa minerala
- sare si piper
Preparare:
1. dupa curatarea cartofilor, se spala si se taie felii lungi ca pentru cartofi prajiti
2. se prajesc cartofii in putin ulei intr-o tigaie de teflon
3. dupa ce s-au prajit, scoateti cartofii din ulei si ii transferati intr-o alta tigaie fara ulei
4. bateti ouale cu 50 ml apa minerala
5. turnati ouale peste cartofii din tigaia fara ulei
6. amestecati usor sa se incorporeze ouale
7. telemeaua o taiati cuburi si o asezati peste cartofi
8. radeti cascavalul deasupra si condimentati cu sare si piper
9. gatiti cu capac pentru 8-10 minute la foc foarte mic pana se topeste cascavalul si omleta se intareste
Pofta buna!
Se serveste cu muraturi sau salata de rosii!


And now some music for my soul...
Hope you enjoy!




Salata de peste

O salata de peste fie pentru post fie pentru o petrecere de ultim moment.
Foarte buna, mai ales pentru iubitorii de peste, si nu numai!

Salata de peste afumat si marinat cu ceapa si masline:
- 200 gr macrou marinat
- 200 gr hamsie afumata
- 150 gr ceapa
- 100 gr masline
- otet, sare si piper pentru condimentare
Prepararea este foarte simpla:
1. se curata pestele de piele (macrou) si de mate si cap (hamsie)
2. se curata si se taia ceapa marunt
3. se taie pestele in bucati mici si se amesteca cu ceapa si maslinele
4. se adauga otet si sare si piper dupa gust
Foarte buna! Garantat!

Salata de telina cu morcov si mar

O salata clasica, insa foarte buna si apreciata!
Salata de telina cu morcov si mar

Ingrediente:
- 300 gr morcov
- 300 gr telina
- 1 mar de 150 gr
- 150 gr maioneza light, fara ou
- zeama de la o lamaie
- sare si piper dupa gust
Preparare:
1. se curata toate legumele si marul
2. se dau prin razatoarea fina
3. se adauga maioneza si se condimenteaza dupa gust
Se pastreaza in recipiente ermetice si reprezinta o masa buna de luat la servici!

Cartofi picanti cu ou si cascaval la cuptor

O mancare simpla si rapida! Satioasa si foarte buna!
Cartofi picanti cu ou si cascaval la cuptor

Ingrediente:
- 750 gr cartofi wedges congelati (sunt destul de picanti...dar foarte buni)
- 3 oua
- 100 gr cascaval ras sau felii
1. Intr-un vas termorezistent asezati cartofii
2. Bateti cele 3 oua ca pe omleta
3. Turnati ouale batute peste cartofi si amestecati cu o furculita, asa incat oul sa cuprinda toti cartofii
4. Asezati cascavalul feliat sau ras deasupra cartofilor si dati la cuptor la 150 grade pentru 30-40 de minute
5. Se servesc cu salata sau muraturi
Pofta Buna!

Print

Custom Search

Search