luni, 27 februarie 2012

Pizza margherita

O pizza foarte simpla facuta cu aluat de pizza de la masina de facut paine, cu sos pentru pizza de casa si cascaval de casa.
- un rand de aluat de pizza de la masina de facut maine (550 gr faina alba de grau, 2-3 linguri ulei de masline, 1 lingurita drojdie uscata, 1 lingurita sare). Daca nu aveti masina de facut maine pregatiti aluatul de mai sus si il lasati sa dospeaca o ora
- 150-200 ml sos pentru pizza
- 300-350 gr cascaval
- ierburi de provance sau meditareniene
1. se dospeste aluatul
2. se formeaza mici pizzete din aluat
3. se aseaza pe harie de copt intr-o tava si se ung, din belsug, cu sos pentru pizza
4. se aseaza cat mai mult cascaval ras deasupra
5. se "stropesc" cu ierburi de provance si se dau la copt pentru 20-30 minute de foc potrivit
Se servesc calde sau reci ca gustare sau aperitiv.

duminică, 26 februarie 2012

Cascaval de casa nesarat

Daca as fi stiut cat e de simplu sa faci cascaval de casa, cu siguranta as fi mancat de ani de zile cascaval bun, nesarat si cat se poate de natural...
Va indemn cu incredere sa incercati, e foarte simplu si produsul final va fi un lucru cu care va puteti mandri, va garnatez.
Pentru 550-600 gr cascaval ne trebuie:
- 850-900 gr branza de vaci (daca gasiti in piata, de la "tarani", naturala va recomand sa cumparati) daca nu e buna si branza din comert doar ca va recomand sa fie grasa
- 1 litru lapte (tot asa, de la "tarani" este cel mai recomandat, daca nu luati din comert doar cu 3,5% grasime)
- 100 gr unt (cred ca merge si cu margarina dar nu am incercat)
- un ou
- o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
1. laptele se pune la fiert
2. cand fierbe laptele se adauga branza
3. se fierbe laptele invartind in branza pana cand laptele isi schimba culoarea si devine galbui, adica zer
4. dupa ce s-a facut laptele zer se scurge branza de zer intr-o bucata de tifon (daca nu aveti tifon merge si un prosop de bucatarie foarte curat udat cu apa in prealabil)
5. se atarna de ceva branza pentru a permite zerului sa se scurga complet (eu am legat prosopul si l-am atarnat de manerul dulapului de bucatarie, deasupra chiuvetei, PS: nu aruncati zerul, vom putea face din el o ciorba foarte gustoasa)
6. dupa scurgerea completa a zerului (putem apasa cu mainile prosopul pentru a grabi scurgerea zerului) se va sfarma cu furculita toata branza pana nu vor mai fi cocoloase
7. intr-un ceaun sau tigaie de teflon se pune untul la topit
8. adaugam branza scursa si sfarmata
9. amestecam bine cu o lingura de lemn sau de plastic si adaugam oul batut in care am pus jumatatea de lingurita de bicarbonat
10. vom amestecat permanent compozitia pana la topirea acesteia, va capata o consistenta foarte vascoasa, de mozzarela topita
11. in vase de plastic clatite cu apa rece se pune compozita pana la racirea completa a cascavalului
12. se pastreaza in frigider timp de 7-10 zile si se mananca foarte repede!
Foarte simplu!

duminică, 19 februarie 2012

Sandwich cu unt si ton afumat

Nu numai pentru somon afumat iti vine sa-ti lingi degetele, si tonul afumat e foarte bun, asa ca azi facem sandwich cu ton afumat:
- 50 gr ton afumat
- 50 gr unt
- 50 gr telemea
- 2 felii de paine intrgrala mari
Nu este procedeu aici, se unge paine cu unt, se aseaza tonul si telemeaua si de taie sandwich-ul in doua. Foarte bun! O gustare simpla di buna...de lins pe degete!

Risoto cu telina, praz si opintici

Reteta delicata, buna si sanatoasa.
Pentru 2 persoane:
- un pahar de orez pentru risoto (350 ml)
- 350 gr opintici congelati sau naturali
- 100 gr praz
- 100 gr telina verde
- scortisoara, nucsoara, curry praf si pasta,
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper
- pascaval sau telemea pentru servit, 50 gr
1. se spala si se taie marunt prazul si telina verde
2. se calesc in ulei telina si prazul
3. se adauga opinticii congelati si se gateste pentru 15 minute
4. se adauga orezul si apa (doua pahare, dublu cantitatea de orez)
5. se gateste orezul la foc potrivit pentru 15 minute si se adauga condimentele
6. orezul se amesteca tot timpul pentru a nu se lipi de fundul vasului de gatit
Gata! Se serveste cald cu telemea sau cascaval ras deasupra pentru a intari gustul.
Pofta buna!

sâmbătă, 18 februarie 2012

Pui cu legume si lapte de cocos

Una din retetele mele preferate. Rapida si de "impresionat"!
Pentru 2-3 persoane:
- un piept de pui mediu (250-300 gr)
- 3 linguri ulei de susan
- o conserva de lapte de cocos (400 ml la Kaufland 7 RON)
- 2 rosii sau 150 gr rosii din conserva
- un pachet (450 gr) legume congelate chinezesti (Kaufland, 4 RON)
- sos de soia, sos de stidii
- praf de curry si curry rosu si galben pasta
- 2 pungute de 125 gr orez preambalat
Reteta de baza este aceiasi: se caleste carnea, se adauga legumele care se gatesc la foc mare si la final se adauga sosurile si condimentele. Se serveste cu orez.
1. in uleiul de susan se caleste pieptul de pui taiat cuburi
2. se adauga legumele congelate care se gatesc la foc mare timp de 10 minute
3. se adauga rosiile cuburi si 200 ml apa
4. se gatesc legumele inca 5 minute si se adauga laptele de cocos
5. se adauga condimentele si se opreste fosul
6. separat se fierbe orezul dupa recomandari
7. se serveste cald cu orez
Va las cu o melodie f. frumoasa!


Print

Custom Search

Search