luni, 29 noiembrie 2010

Concurs Retete cu ceapa

Nesperat de bine a pornit concursul axat pe retete pe baza de ceapa. Va multumesc tuturor pentru comentarii, sustinere si inscriere. Pentru votare, cum alte metode nu erau destul de transparente, am ales ca fiecare dintre voi, sau oricine citeste blogul sa decida care sunt cele mai bune retete prin indicarea locului pe care considera ca reteta ar trebui sa-l castige. Cum am primit indicatia sa scurtez perioada concursului doresc sa va intreb daca considerati ca e prea lunga perioada de 1 luna. Orice alte indicatii sunt bine venite.
Succes la bucatarit, la concurs si in tot ceea ce faceti.
LopFras
Editarea ulterioara, 03.12.2010: dupa solicitari si recomandari perioada concursului s-a scurtat pana la data de 13.12.2010

duminică, 28 noiembrie 2010

Concurs cu premii - retete pe baza de ceapa

Dupa multe ezitari pornesc primul concurs LopFras.
Premiile nu-s mari, insa sunt oferite din suflet si cu mult drag. 
Tema: reteta pe baza de ceapa
Trimite-ti la lopfras@gmail.com  un link al unei retete care sa contina preponderent ceapa. Aceasta reteta va fi publicata in cadrul urmatorului blog: http://reteteblogconcurs.blogspot.com/
Premiile sunt publicate aici.
Retetele care trebuie sa contina cel putin o fotografie a mancarii, se vor publica in cadrul urmatorului site:  http://reteteblogconcurs.blogspot.com/
Votarea o vor face vizitatorii site-ului pe baza aprecierilor din carul fiecarei reteta.
Concurul incepe azi, 28.11.2010 si se termina pe 13.12.2010
Pentru relatii suplimentare trimiteti un mail. 
Succes!

marți, 23 noiembrie 2010

Piure de cartofi cu unt si ricotta

Super reteta, pufoasa si aromata. Poate inlocui painea intr-o friptura sau poate completa perfect un gratar...
Pentru 4 garnituri avem nevoie de:
- 6-7 cartofi medii
- 250 gr ricotta
- 100 gr unt
- 4 linguri mari de smantana
- sare si piper
Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Se pun la fiert in apa cu ceva sare. Dupa fierbere se amesteca toate ingredientele cu un instrument special de piure pentru a evita omogenizarea completa, asa cum se intampla cand facem piure cu mixer-ul. Raman bucati de cartofi care sunt extraordinari.

duminică, 21 noiembrie 2010

Ce-am gatit dar n-am postat pe blog

Din seria ce am gatit dar n-a ajuns pe blog din lipsa de timp, chef, poze elocvente sau alte motive pertinente desigur, postez cateva poze. Ca de fiecare data, cine vrea detalii suplimentare despre orice mancare sa intrebe. O duminca placuta!
Spaghete cu creveti si ardei gras
Placinta cu dovleac
Crap la cuptor de pat de legume
Legume la wok cu tofu prajit
Paella cu pui, porc si ardei gras
Snitele din piept de pui
Saratele din aluat de foietaj cu cascaval
Pastrav prajit cu sos de struguri
Grau fiert cu sos de ciocolata si scortisoara
Fasole rosie prajita cu prosciutto 
Piuperci in sos de cascaval cu mamaliga
Ciuperci in sos tomat cu mamaliguta
Piftelute de pui coapte
Musaca de cartofi cu piept de pui
Bomboane de casa cu migdale si nuca se cocos
Cod aromat la cuptor
Omleta cu prosciutto
Pizza de casa cu ardei si ceapa rosie
Pui in crusca de migdale
Pui cu legume si fasole mexicana 
Traditionala salata boeuf 
Salata de icre germane
Salata preferata a lui Lop: castraveti, surimi, ceapa, marar si mult....oret
Cartofi cu sunca la cuptor
Paste cu ardei, ton si rosii uscate
Supa de pui cu legume in lapte de cocos
Supa dreasa de taietei cu legume
Tocana de legume
Pestisori prajiti cu mamaliga 
Pizza cu legume
Piept de pui cu baby carrots in sos de smantana
Clatite americane
Salata de orez cu taietei de oua
Scoici cu patrunjel
Mushmallow topit pentru ornat torturi

sâmbătă, 20 noiembrie 2010

Bors ucrainean cu sfecla

De mult nu mai gatisem un bors adevarat cu bors umplut...si cum n-am avut timp sa dau o fuga la mama pentru un bors adevarat de putina am cumparat din comert. Destul de bun si asta...
Reteta de bors cu sfecla si cartofi o gateste mama si in dorul ei m-am pus pe treaba. Ulterior am vazut ca se numeste si bors ucrainean. Este in principiu o reteta de post, insa in cautarile de pe net am vazut ca se pune si slanina...si bine am facut, are un gust extraordinar: slaninuta afumata, sfecla dulce, cartofii moi si borsul acru...un gust foarte bun!
Pentru 8 portii avem nevoie de:
- o sfecla mare (aproximativ 500 gr)
- 5 cartofi medii
- o ceapa mica
- o jumamate de ardel gras
- 2 morcovi mici
- o radacina de pastarnac
- cateva frunze de telina
- cateva fire de varza rosie
- o mana de zarzavat congelat sau proaspat (important sa contina si loboda)
- o bucatita de 50 gr slaninuta afumata
- 700 ml bors
- vegeta (cum eu am avut vegeta bio facuta in casa am folosit din belsug)
- sare si piper daca e necesar
- apa pentru fiert
Toate legumele de spala, curata si taie cuburi. Sfecla se spala si se pune la fiert intr-o cratita separata apentru aproximativ 30 minute. Restul legumelor cu slaninuta feliata se pun la fiert. Dupa cele de 30 de minute de fiert sfecla si borsul, curatam sfecla si cartofii si in taiem cuburi. Cartofii se pun in bors si se fierb inca 10-15 minute. Se adauga sfecla si borsul, vegeta si ale condimente daca considerati necesar, si se mai fierbe inca 10 minute. Se serveste fierbinte cu paine neagra. Pentru a face un preparat de post nu adaugati slaninuta in bors. 

vineri, 19 noiembrie 2010

Paste cu pui si smantana

Cate forme de paste exista....am cautat si mi-am dat seamna ca nu intra in cultura mea culinara sa le denumesc exact...nu ca n-ar suna bine: "paste rigate cu pui si sos de smantana"...nu? insa n-am cultura gostronomica italieneasca in sange...nu ca n-as vrea. Foarte bine pentru cine-o are...
Pentru doua portii generoase avem nevoie de:
- 250 gr paste scurte, eu am ales paste rigate insa merg orice alte paste scurte
- un piept de pui mediu
- 3 linguri mari de smantana grasa
- 2 linguri de ulei
- 150 gr cascaval amestecat cu parmezan, sau orice branza va place
- sare si piper dupa gust
- patrunjel pentru decor
Se spala, curata si taie in bucati mici pieptul de pui. Separat punem apa la fiert pentru paste cu un praf de sare si o lingura de ulei. Cand fierbe apa adaugam pastele la fiert dupa indicatiile de pe pachet. Pieptul de pui se rumeneste zdravan si se inabusa in smantana. Cand sunt fierte pastele, se scurg si de rastoarna intr-ul bol mare. Se adauga puiul cu smantana si cascavalul cu parmezanul ras. Se omogenizeaza si se servesc imediat cu un pahar de vin alb. 

Print

Custom Search

Search