sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Pui cu paste la cuptor

Seria mancarurilor simple poate oricand ca se realizele cu toate Ideile Zilei Maggi. Cand esti in graba, nu ai multe ingrediente la indemana, si nici multa imaginatie recomand: pui cu paste la cuptor.
- 1 plic Maggi Idea Zilei
- o jumatate de piept de pui taiat cuburi si prajit in ulei, se poate inlocui cu 150 gr sunca, ca in indicatiile de pe pachet
- 200 gr paste scurte
- 700 ml lapte
- 150 gr cas de oaie sfarmat si sarat, sau 100 gr cascaval ras
Se pun intr-o tigaie pastele peste care se aseaza puiul. Laptele caldut se amesteca cu plicul de Maggi si se toarna peste paste. Se adauga branza si se dau la cuptor timp de 40 de min la foc mediu. Sunt bune de servit calde. Pofta buna!






miercuri, 27 ianuarie 2010

Clatite cu mere si gem de caise

Stiu ca o sa spuneti...uite inca o alta reteta banala de clatite...insa indraznesc sa va contrazic. Reteta de clatite cu mere si scortisoara este putin diferita. Pentru ca merele si scortisoara se pun in compozitie si dau un gust si textura extraordinara. Interesati?
- 8 linguri mari cu varf de faina alba de grau
- 300 ml lapte
- 3 oua
- 2 mere foarte mari date prin razatoarea foarte fina, aprox 700 gr
- praf de scortisoara
- 3 linguri de zahar.
Se amesteca toate ingredientele pentru a obtine o compozitie lejer vascoasa. Se coc pe post de clatite mai groase si se umplu cu gem de caise...sau ce face va face placere.
Foarte gustoase, moi si lejere. Cu lapte rece merg ca unse. Indrazniti...







luni, 25 ianuarie 2010

Bors de ciuperci cu file de peste

Nu-i ca borsul lipovinesc facut ...undeva in delta insa e destul de light si foarte bun la gust. Nu dureaza mult de facut si e o delicatesa pentru o cina in doi sau...la o dieta. Imi place ca are gust a bors dar in acelasi timp nu e gras si este oarecum exotic. Iata reteta:
- 600 gr file de peste
- 250 gr ciuperci de care va vin la indemana
- ceava legume (o ceapa mica, o jumatate de morcov, o felie groasa de telina si o jumatate de radacina de patrunjel)
- 100 ml suc de rosii
- 50 gr zarzavat de iarna
- 300 ml bors de casa
- 50 gr orez
- 20 ml untura de peste topita
- cateva fire de patrunjel proaspat
- sare si piper dupa gust
In untura topita caliti legumele taiate marunt si zarzavatul peste care adaugati apa clocotita. Dupa 20 minute adaugati ciupercile taiate mic. Lasati sa fiarba ciupercile inca 10 minute si adaugati orezul, sucul de rosii, pestele si borsul. Adaugati patrunjelul, condimentati si mai fierbeti inca 20 de minute. E gata. Serviti fierbinte cu piper proaspat macinat. Foarte bun!




duminică, 24 ianuarie 2010

Cartofi cu ciuperci si smantana

O retete simpla pentru a nu dezminti caracteristica retelelor de pe acest blog, adica retete simple. Cea ce astazi? Cartofi cu ciuperci si smantana. Se face foarte repede, este foarte gustoasa si nu necesita ingrediente sofisticate. Reteta pentru 2 portii:
- 9 ciuperci medii, aproximativ 200 gr
- 3 cartofi mari, aproximativ 400 gr
- 300 ml smantana grasa
- 100 ml ulei pt cartofi
- cateva fire de patrunjel
- sare si piper
Curatam cartofii pe care ii taiem cuburi mari, taiem ciupercile in bucati mici. Prajim cartofii in ulei si rumenim ciupercile in 2 linguri de ulei. Cand sunt gata cartofii si ciupercile le amestecam cu smantana si patrunjelul. Condimentam dupa gust si servim cu mamaliguta si branza de burduf. Merge si cu ceva muraturi sau cu o salata. Foarte bun de servit fierbinte...o mancare delicioasa si foarte simpla...garantez!




sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Tarta cu caise

Cand vrei sa fii sigur ca n-o sa se lase blatul de tort, pandispanul sau tarta cu fructe trebuie sa respecti cateva indicatii simple, sau mai bine spus reteta Mirelei, care garanteaza un rezultat perfect: cate oua atata faina + dublu zahar. Fara praf de copt, bicarbonat de copt sau altceva de crestere. Sa ma fac mai clara:
- 5 oua mari la temperatura camerei
- 10 linguri mai de zahar fin
- 5 linguri faina alba de grau
- 500 fructe decongelate, sau proastepe daca se poate
Se bat albusurile spuma cu 5 linguri zahar, se bat galbenusurile cu restul de zahar. Se incorporeaza totul cu cele 5 linguri de faina usor cu telul cu miscari lente. Se aseaza o hartie de copt pe tava aleasa se unge cu ulei hartia cat si peretii, de adauga compozitia si la final fructele. Se da la cuptor timp de 30-40 minute la foc moderat spre mic (in functie de inaltimea si suprafata tavii, cum cea folosita de mine are diametru destul de mare si peretii destul de ingusti am tinut-o doar 30 min). Se lasa o ora dupa care se serveste cu ce va surade, eu am servit-o cu lapte rece (combinatia: dulce de la tarta, acru de la caise si lapte rece este, for me anyway cea mai buna combinatie de "dulce"). Incercati, garantez ca o sa placa!





vineri, 22 ianuarie 2010

Salata asiatica cu pui, orez si surimi

Aceasta este o salata foarte consistenta, foarte satiosa si foarte gustoasa. Merge si pe post de salata, antreu, sau umplutura pentru spring rolls. Mie imi place in orice combinatie. Sa vedem:
- o jumatate de piept de pui
- 70 gr orez nelipicios fiert
- 150 gr castravete verde
- 150 gr morcov
- 7 batoane de surimi
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri sos de peste
Se taie pieptul de pui bucati mici si se prajeste in ulei. Dupa rumenire se scurge de ulei si se amesteca cu orezul fiert in masina de gatit orez sau in pungutele minune, castravetii taiati felii, morcovul taiat fidelute, batoanele de surimi desfacute fasii, sosul de soia si cel de peste. Se serveste cu pofta!






joi, 21 ianuarie 2010

Ce-am gatit azi - sau mai bine spus ce n-a ajuns pe blog

Multe din retele preparate peste luna n-ajung pe blog. Unde ajung ele? In seria ce-am gatit azi. Cine vrea detalii despre unul dintre felurile din serie sa intrebe. Asa ca, o parte din ce-am gatit in ultima luna incoace.
Porc cu legume si taietei, the Chinese way
File de peste in crusta de malai cu mujdei si mamaligaSalata de fasole, porumb, surimi si ou
Ciorba de galuste de gris
Ciorba de perisoare de pui
Tarta aperitiv cu carnati si ardei grasi
Desert cu piscoturi, salata de fructe, gem, inghetata, crema de ciocolata si frisca
Friptura crocanta de pui
Orez cu curry si calamar
Ciorba de file de cod cu lapte
Omleta cu mozzarela si rosii
Cartofi la cuptor cu tofu si sos picant
Cuscus in sos de ciuperci
Paste cu ton si mozzarela
Fasole asortate cu salam sasesc

Print

Custom Search

Search